måndag 25 juli 2011

Dansfestival - i tre dagar



Årets stora nyhet på Uppsala Reggaefestival är dansfestivalen Dance4Life 4-6 augusti som har sitt epicentrum i ett danstält mitt på festivalområdet. Dance4Life utlovar ständiga vulkanutbrott av energisk dancehall, svett och vilt dansande kroppar – dygnet runt:


Dansworkshops varje dag: Professionella dansare lär ut grunderna i jamaicansk gatudans, visar steg och kerografi, övar kroppsrytm och berättar om dansens historia. Passar alla; gamla som unga, nybörjare och erfarna. Gratis för festivalbesökare och öppet under dagtid.


Dansshower varje kväll: Före de stora dansfesterna uppträder dansare från olika dansgrupper i specialkomponerade shower på temat Life is Great. Det blir stort, mäktigt och med massor av dancehall-dansare på scen samtidigt. Kom och se Uppsala Danscenter, Enough, Blackout, Crime Squad, Double Trouble, mfl. Gratis för festivalbesökare och öppet varje kväll från kl 23.30.


Dansfester varje natt: Efter midnatt börjar festivalsveriges gladaste fester med mängder av kärlek och glädje – tre timmar av positiv surrounding med det bästa av allt. Top of the lion soundsystems, DJs, MCs och ett 50-tal aktiva gatudansare bygger tillsammans med festivalbesökarna upp bästa hypen. Alla är välkomna. Gratis för festivalbesökare och öppet varje natt, kl 00.00-03.00.


/Reggae Crew

Dance4Life video


Double Trouble är en av de många dansgrupper som är inbjudna till Uppsala Reggaefestivals dansfestival "Dance 4 Life" den 4-6 augusti 2011.

Tanken bakom Dance4Life är att öka intresset för dancehall-dans i Sverige genom att bjuda på energiska dansshower och dancehall-fester under kvällar och nätter samt dansworkshops på dagarna. 50-70 aktiva gatudansare är inbjudna till URF för att hålla energin och glädjen uppe -- dygnet runt, i tre dagar.

Filmen finns på YouTube.

/Reggae Crew

Kapten Röd. URF 5 aug



Förutom att vara en av sveriges största reggae- och dancehallartister är Kapten Röd också en av landets få reggaeproducenter. Han har producerat musik till bland annat Million Stylez, Promoe, Ziggi och Papa Dee. I år kommer Kapten Röd tillbaka till URF “by public demand”. Efter att ha fått tältet att koka förra året har han i år fått förtroendet att spela på stora scenen. Missa honom inte den 5 aug.

/Reggae Crew

Gyptian. URF 6 aug



2010 släppte Gyptian låten “Hold Yuh” som blev en världs-hit och klättrade upp till nr. 77 på Billboards Hot 100-lista, vilket är en stor prestation för en dancehall-låt.

Efter att ha spelat på URF 2007 är denna hjärtekrossare tillbaka i Uppsala, redo att förföra oss med sin musik igen den 6 aug.

/Reggae Crew

Ska'n'ska. URF 4 aug



SKA'N'SKA är ett tiomannaband från Stockholm med en ordentlig blåssektion. De spelar en svänging blandning av ska, latin, punk, balkan, rocksteady och roots. SKA'N'SKA är ett riktigt partyband så missa inte spelningen den 4 aug på URF som säkerligen kommer bli galen!

/Reggae Crew