söndag 31 juli 2011

Citat 2011


Några citat från pressmeddelanden som gått ut från URF:

Yared Tekeste som grundat Uppsala Reggaefestival:
- På den internationella reggaescenen finns det just nu en positiv och nyskapande up-tempo-energi som vi vill sprida även i Sverige. I år satsar vi på att vara både en musikfestival och en dansfestival för att lyfta fram all den glädje som finns inom både den äldre och den nya reggaen.
- Alla är välkomna. Man kan dansa lite lugnt eller vara mer vågad. Det viktiga med danstemat och dancehall är att ha kul och att se det hela som en fest.

Mike Dynesius, en av eldsjälarna bakom dansfestivalen Dance4Life:
- Från början var dancehall en ganska nischad jamaicansk angelägenhet, men nu är det en del av den globala populärkulturen. I Sverige växer antalet dancehallklubbar i takt med att publiken och kännedomen om dancehall ökar. Allt fler dansskolor har dancehall-dans på schemat och breda mainstream-stjärnor som Beyonce och Sean Paul hjälper till att sprida intresset över världen.
- Den stereotypa 70-tals hippie-profilen som enbart lyssnar på old school håller på att ersätts av en publik som är mer öppen. Unga reggaefans vill inte bara lyssna, de vill också dansa, och de blandar all sorts musik och ser inte en specifik musik eller klädstil som en fast del av sin identitet. Dagens reggaeälskare hittar man lite överallt. Det kan vara en kostymkille eller hipstertjej som gillar punk likväl som reggae och som går på dancehallklubb bara för att festa loss.

/Reggae Crew

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar