tisdag 26 maj 2009

Kreativa sopidéer


Hej, Jag heter Joakim och jag har ett helt gäng med olika återvinningsidéer som t ex rehållningsförvaltningar borde vara intresserad av. Ett problem som finns i många storstäder är hanteringen av grovsopor (möbler, husgeråd, inredningsprylar mm). Tyvärr slängs det alldeles för mycket grovsopor. Min enkla utgångspunkt är att sopor kan vara en resurs - och en ganska kul sådan om man vill. Här är några idéer:

1. Sopfest: Jag var i New York för några år sedan och såg hur olika innerstadskvarter gick ihop och hade "sopfest", en gång i månaden. Alla ställde helt enkelt ut sina grovsopor  på en uppmålad zon på gatan utanför varje hyreshus. Sen gick alla som var intresserade runt i kvarteret med små släpkärror och plockade vad de ville ha. På kvällen var det fest och alla var glada!

2.  Sopvernissage: Det borde ständigt skapas nya användningsområden för grovsopor. Konstskolor och professionellt arbetande konstnärer borde ha löpande uppdrag att skapa ny konst av grovsopor som sen kunde säljas vid återkommande sopvernissage. Kanske kunde man så småningom också ge ut en bok med "Återvinningskonst".

3. Sopgubbe-loppis: Sopgubbarna måste ju vara de ultimata återvinningsexperterna och sanna gräsrotsauktoriteter. Låt Sopgubbarna anordna sin alldeles egna loppis med bara de absolut bästa grovsoporna. Jag tror folk skulle komma stormande. Förtjänsten kan gå till ett gott ändamål.

4. SM i sopor: Idrottsklubbar uppmanas att aktivt samla in grovsopor från hushåll och arrangerar sedan lokala loppisar. Den idrottsklubb i Sverige som tjänat in mest pengar vinner lika mycket pengar i prispeng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar